Om Darwindagen

 

Den 12. februar 1809 ble Charles Darwin ble født, og på denne datoen har det blitt tradisjon ved universitetet verden over å feire ikke bare en av verdens viktigste vitenskapsmenn, men også vitenskapen, rasjonaliteten og humanismen i vid forstand. I Bergen er det Universitetet i Bergen som har gitt pengestøtte slik at arrangementene kan holdes gratis for publikum. Det er førsteamanuensis Sigrunn Eliassen, professor Øyvind Fiksen, professor Jarl Giske og professor Christian Jørgensen, alle ved Institutt for biovitenskap, som tok initiativet til Darwindagen i 2007 og som har står for den praktiske gjennomføringen siden. De har også ansvaret for denne nettsiden, så ta gjerne kontakt om du vet om arrangementer som bør annonseres her. Fra 2014 ble Darwindagen også samkjørt og samorganisert med Horisonter, Det matematisk-naturvitenskapelig fakultets åpne forelesningsserie av toppforskere om de store spørsmålene.

   
Charles_Darwin_by_Julia_Margaret_Cameron.jpg from Wikimedia Commons, <see http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Charles_Darwin_by_Julia_Margaret_Cameron.jpg>
 

 
 
Darwindagen i Oslo

 
Darwindagen arrangeres også i Oslo, koordinert av Universitetet i Oslo ved Institutt for biovitenskap/Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis.
Programmet i Oslo kan du lese her.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
    UNIVERSITETET I BERGEN
Institutt for biovitenskap