Om arrangementet

 

Den 12. februar 2009 var det 200 år siden Charles Darwin ble født, og 24. november samme år er det 150 år siden Om artenes opprinnelse ble utgitt første gang. Det er dermed dobbel grunn til å feire en av vitenskapens viktigste teorier, som har hatt enorm betydning også for hvordan mennesket ser på seg selv og naturen. Darwinjubileet blir feiret over hele verden, også i Bergen.

   
Charles_Darwin_by_Julia_Margaret_Cameron.jpg from Wikimedia Commons, <see http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Charles_Darwin_by_Julia_Margaret_Cameron.jpg>
 

 
Hvem arrangerer Darwinjubileet i Bergen?

 
Det er mange gode grunner til å feire både Darwin og Om artenes opprinnelse, og det er derfor mange som er involvert i arrangementet. Deler arrangeres av Universitetet i Bergen, som sammen med Norges Forskningsråd har gitt pengestøtte til å invitere foredragsholdere og holde mange av arrangementene gratis for publikum. Ved Universitetet i Bergen er det forsker Sigrunn Eliassen, professor Øyvind Fiksen, og forsker Christian Jørgensen, alle ved Institutt for biologi, som har tatt initiativet til Darwinjubileet. De har også ansvaret for denne nettsiden, så ta gjerne kontakt om du vet om arrangementer som bør annonseres her.

 
 
Darwinjubileet i Oslo

 
Darwinjubileet i Bergen arrangeres i samarbeid med en tilsvarende feiring i Oslo, hvor arrangementene er koordinert av Universitetet i Oslo ved Institutt for biologi/Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis.
Programmet i Oslo kan du finne her.

 
 
    UNIVERSITETET I BERGEN
Institutt for biologi